AV Nijkerk jeugd begint goed aan de competitie

Competitieverslag jeugd 16-23 aprilVoor de jeugdleden van AV Nijkerk stond op 16 en 23 april de start van de baancompetitie op het programma. Onder wisselvallige weersomstandigheden moest de jongste atleten op zaterdag 16 april in Amersfoort  starten met de eerste wedstrijd van de baancompetitie. Aan de juniorenploegen was het een week later in Hilversum om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

De jeugd van AV Nijkerk doet het goed, want de oogst van pr’s op beide dagen was enorm. Bij de pupillen werden er maar liefst 75 pr’s gebroken, en daaronder waren 3 nieuwe clubrecords. Nordin Steen is nu in het bezit van het clubrecord bij het onderdeel fluitspeer bij de jongens Pupillen A1. Dit deed Rik Willemse hem na bij de jongens Pupillen C. En Lars van Willigenburg sprintte naar een nieuw clubrecord op de 60 meter bij de jongens Pupillen A2.

Bij de junioren was het al even zo succesvol. Loek Wennekes pakte het clubrecord op de 80m horden, met een tijd van 16,78 sec. Op de 80 meter horden verbrak Mirjam Niewold deze met een tijd van 15,34 sec. En Sanne Kalee snelde met Cerique Rijerkerk in haar kielzog naar een nieuw record op de 800 meter (2.57.62 sec).

Lees hier het verslag over deze beide dagen, en bekijk de foto’s.