Hardlopen en nordic walking voor beginners

Samen aan je conditie werken is gezelliger. Daarom organiseert AVN na de zomervakantie weer beginnerscursussen hardlopen en nordic walking voor alle leeftijden.

Ervaren trainers zorgen voor de juiste begeleiding en het voorkomen van blessures.

De starterscursus voor hardlopers vindt plaats van 2 september tot en met 21 oktober. In zeven zaterdagochtenden van 9.00–10.30 uur leer je de basis en word je begeleid naar een loop van 5 kilometer. Op 14 oktober is er geen training in verband met de Arkervaartloop. Deelname kost € 35,-. Bel voor meer informatie met trainer Diana van Zessen, telefoon (06) 49 04 46 21.

Nordic walking is wandelen met stokken. In vier lessen maak je kennis met deze vorm van gezond bewegen waarbij 90% van de spieren wordt geactiveerd. De poles (stokken) zorgen voor de noodzakelijke stabiliteit. Twee trainingen zijn op de maandagavond van 19.00-20.15 uur en twee op de zaterdagmorgen van 9.00-10.15 uur. Cursusdata: 4, 9, 11 en 16 september. Deelname kost € 35,- inclusief gebruik van de poles. Belangstellenden kunnen mailen naar nordicwalking@avnijkerk.nl of bellen met trainer Bram Blom op (06) 30 44 03 82.

Alle lessen starten vanaf het AVN-clubgebouw. Deelnemers kunnen na afloop van de beginnerscursus drie keer meetrainen met de club. Voor wandelaars is dat op de donderdagavond (19.30-21.00 uur). Hardlopers kunnen kiezen uit training op zaterdagmorgen, dinsdag- of donderdagavond. Wie daarna lid wordt van AVN, krijgt het cursusgeld in mindering op het lidmaatschap. Voor meer informatie over AVN www.avnijkerk.nl.