Op zaterdag 2 april was voor de jeugdleden van AV Nijkerk de eerste wedstrijd van het zomerseizoen. Onder begeleiding van Han Meerleveld en de drie enthousiaste pupillentrainers Maaike Meijer, Britt Hoff en Pelle v.d. Bor en junioren begeleider Remco Rijerkerk vertrok het recordaantal van 27 atleten naar Veenendaal. Met de temperatuur wilde het nog niet zo vlotten, maar het enthousiasme van de atleten was optimaal. Met heel veel inzet streden de pupillen in een meerkamp om de medailles, waarbij de junioren zelf het programma mochten samenstellen. Naast de meerkamp bij de pupillen mochten deze zich ook nog meten op de midden-lange afstand (600m en 1.000m).

De medailleoogst was groot; maar liefst 8 medailles gingen er mee naar huis. Naast Luc de Wit (jpa1) pakten ook Jos Lozeman (jpb), zijn jongere zus Inge Lozeman (mpd) en Benthe de Jong (mpb) zilver bij de meerkamp. Evi de Wit (mpc) en Iris van Leuveren (mpa1) waren goed voor brons op de meerkamp.
Bij de midden-lange afstanden (600m) was er een eerste plaats voor Inge Lozeman (mpd) en een mooie derde plaats voor Evi de Wit (mpc).

Het aantal persoonlijke records was nauwelijks te tellen. Alle atleten wisten op één of meer onderdelen zijn of haar “best-prestatie” te verbeteren. Naast deze persoonlijke records verbeterden drie atleten bestaande clubrecords. Deze clubrecords waren er voor Cerique Rijerkerk bij de C-junioren op de 80m en 150m. Bij de allerjongsten (meisjes pupillen D) wist Inge Lozeman een nieuw clubrecord te gooien met de fluitspeer. En Rik Willemse deed dit ook voor het onderdeel fluitspeer bij de jongens pupillen C te realiseren.

Een zeer geslaagde dag voor de eerst wedstrijd in het seizoen. De competitiewedstrijd op 16 april in Amersfoort moet voor de pupillen het volgende succesverhaal worden. Twee Junioren ploegen, meisjes junioren C en jongens junioren D, staan op 23 april in Hilversum op de baan om AV Nijkerk in de spotlights te zetten.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op: Openingswedstrijd Veenendaal.

Foto’s zijn te vinden op Picasa: foto’s openingswedstrijd Veenendaal.