3de pupillen competitie Nieuwegein 18 juni 2016

Zaterdag 18 juni was een mooie dag in een reeks van wisselvallige dagen. De pupillen moesten hun wedstrijd in Nieuwegein afwerken. Han Meerleveld stond daar weer met 16 pupillen uit alle leeftijdscategorieën. Weer een grote groep dus.

Dit keer bestond de meerkamp voor de pupillen uit 4 onderdelen. Een werp-, een spring- en twee looponderdelen. Bij de Meisjes Pupillen D wist Inge Lozenman met één nieuw persoonlijk record op de 40m sprint. Een tijd die zelfs een 2de plaats opleverde in de clubrecordlijst.

Evi de Wit (Meisjes Pupillen C) wist bij de fluitspeer zelfs een clubrecord te pakken met een afstand van 10,82m. Met deze mooie prestatie behaalde ze een 6de plaats in het eindklassement.

Iris van Leuveren (Meisjes Pupillen A1) stond in een heel groot veld (maar liefst 38 deelnemers) haar “vrouwtje” door een mooie 16de plaats te behalen. Ze wist zich bij de 60m en de kogel zich in de clubrecord top 10 binnen te komen.

Ruben de Groot (jongens Pupillen D) gooide zijn fluitspeer 9,65m ver weg. En kwam daarmee op de 4de plaats in het clubrecord top 10. Hij wist in het eindklassement een 14de plaats te behalen.

AV Nijkerk was bij de Jongens Pupillen C met maar liefst 6 jongens aan de start. Rik Willemse is in de laatste competitiewedstrijd altijd een atleet die bij de eerste 10 van het eindklassement kan behoren. Zo ook in Nieuwegein. Daar eindigde hij als 6de, met een verbetering van zijn record op de 40m. Thijmen Oostwouder, Silvan van Hussel, Lennart van Drie en Johannes Hegeman vochten met elkaar om een plekje in de middenmoot. Thijmen werd 12de, Silvan 14de, Lennart 15de en Johannes 18de. Tycho van Hussel werd in deze categorie 29de.

Jos Lozeman en Milon Tonus stonden bij de Jongens Pupillen B aan de start. AV Nijkerk behaalde hier ook een top 10 notering met Jos. Hij werd 7de, en verbeterde op het onderdeel fluitspeer het clubrecord met een afstand van 14,36m. Milon werd tijdens deze wedstrijd 17de.

Lars van Willigenburg, een vaste deelnemers in diverse wedstrijden in de regio stond samen met Davind Nijdam aan de start bij de Jongens Pupillen A2. Bij deze jongens stonden zo’n 40 deelnemers aan de start. Van Lars is altijd wel iets te verwachten, en hij verbeterde dan ook zijn persoonlijk record op de fluitspeer. In het eindklassement kwam hij niet verder dan ene 17de plaats. David behaalde tijdens deze wedstrijd een 34ste plaats.

Bij de Jongens Pupillen A1 was Nordin Steen de man van AV Nijkerk samen met Luc de Wit. Dat atletiek populair is, is te zien in deze categorie. Met maar liefst 50 deelnemers aan de start Luc een 22ste plaats te halen, en eindigde Nordin op een mooie 29ste plaats.

De groep atleten van AV Nijkerk behaalden maar liefst 30 nieuwe persoonlijk records.

Voor alle uitslagen, klik hier.

3de wedstrijd C/D Competitie Huizen 25 juni 2016
Voor de laatste keer dit jaar mochten de twee junioren ploegen van AV Nijkerk aan de slag in Huizen. Een aantal kleine wijzigingen in beide ploeg om een aantal atleten op andere onderdelen in te zetten. Om te kijken wat ze daar op konden presteren. Want een finaleplaats behalen in de competitie met één van beide teams is voor AV Nijkerk op dit moment niet reëel.

Zoals gewoonlijk wordt er tijdens de competitie gestart met de estafette. Een onderdeel dat bij de meisjesploeg er goed in zit. Sterre, Cerique, Mirjam en Sanne wisten zelfs op het Gelders Kampioenschap een 2de plaats te behalen. Met een goede start en een mooie eerste wissel, verliep het tweede gedeelte ogenschijnlijk minder. Maar de tijd was heel goed (45,95sec) was er een 6de plaats weggelegd.

Bij de jongens verliep het allemaal wat grilliger. Allereerst was er een afzegging van één van de veste lopers. En moest er tijdens de wedstrijddag nog besloten worden om een nieuwe loper in te zetten.

Was de wedstrijd zelf, met Timme, Lucas, Marijn en Loek, heel erg goed. Met een tijd onder de 50 seconden liepen de vier jongens de snelste tijd van het seizoen voor deze ploeg. Echter …… de tweede wissel werd door de jury afgekeurd. Overlopen was het enige wat de vier jongens moesten doen. En wederom sloeg het noodlot toe. Nu bij de derde wissel ging het fout. Het stokje viel tijdens de wissel. En een goede tijd was weg. De jongens waren teleurgesteld.

Maar de jongensploeg van AV Nijkerk heeft op die dag toch een engeltje op de schouder. De eerste tijd bleef toch in het klassement.

Hoogte punten van de dag waren zeker de twee verbeteringen van de clubrecords op de onderdelen 80m horden bij de jongens door Loek. Hij liep maar liefst een kleine seconden van zijn eigen besttijd af.

Sanne wist in een zeer zware serie op de 800m haar eigen clubrecord te verbeteren met zo’n 5 seconden. Met een tijd van 2:52,17 werd ze 14de.

De jongens wisten een mooie 10 plaats te halen. En behaalde daarmee de 104de plaats in het landelijke klassement. Dat lijkt niet zo goed, maar als er ruim 200 ploegen aan de start staan, behoor je bij de eerste helft. En dat voor een kleine vereniging als AV Nijkerk. De Meisjes C werden in Huizen 7de. En behaalde in het landelijke klassement de 94ste plaats.

Voor de uitslagen klik hier, en bekijk de foto’s hier.