Familie Hoff laat van zich horen in diverse regionale loopwedstrijden

Iedereen weet dat de familie Hoff bestaat uit een drieling. En iedereen weet dat deze drie meiden hard kunnen lopen. Op dit moment is de favoriete afstand van deze drie jonge dames de 5 kilometer.
De laatste tijd hebben ze dan ook veelvuldig op deze afstand aan wedstrijden meegedaan. En dat het goed gaat bewijzen de uitslagen wel.

Baancompetitie AV Triathlon
Begin van het loop seizoen waren ze viermaal te bewonderen op de Amersfoortse baan van AV Triathlon. Deze baan competitie gaat over 4 afstanden 3.000m, 1.500m, 5.000m en 800m.
Op 8 maart stonden ze klaar voor de 3.000m. Daar was Joëlle de snelste met een tijd 11:51,66,
gevolgd door Britt met een tijd van 12:16,07 en wist Melina de rij te sluiten met een tijd van 12:31,33.

Op 22 maart stond de 1.500m op het programma. Wederom was de volgorde van de dames gelijk aan de eerste wedstrijd. Joëlle liep deze 1.500m in een tijd van 5:23,99. De derde wedstrijd, op 5 april, was “de afstand” voor de dames “de 5.000m”. Ook hier hielden de dames de volgorde van aankomst in stand. Joëlle de snelste loopster uit het gezin, liep de 5.000m in 20:37,94. Een tijd waar menig volwassen loper zijn/haar tanden op stuk bijt. De beide andere dames wisten ook gewoon binnen de 22 minuten te finishen. De drie dames werden tijdens deze wedstrijd bij gestaan door Marieke v.d. Geest. Zij wist een tijd van 23:25,67 neer te zetten.

De laatste wedstrijd van deze baancompetitie was dan ook de kortste afstand, 800m. De 800m is een beetje te vergelijken met de 1.500m bij het schaatsen. Te lang voor een sprinter, en net te kort voor een middellange afstandloper. Maar toch moet je hem lopen om in het klassement te komen.

Dinsdag 31 mei was het dan zo ver. De laatste wedstrijd van de competitie. Wederom was Joëlle de snelste van de drie. Echter, Melina wist dit keer Britt achter zich te houden. Ook hier stond Marieke samen met de familie aan de start.
In het eindklassement wist Joëlle een hele mooie 20ste plaats te behalen tussen alle volwassenen. Britt eindigde als 27ste en Melina als 32ste.

City Hanzeloop Zutphen 22 mei 2016
De dames verblijven regelmatig in Zutphen bij hun vader. En jaarlijks wordt er in Zutphen een mooie loop georganiseerd dwars door het oude centrum. Bij mooi loopweer stonden de drie dames weer aan de start, nu vergezeld door Cerique Rijerkerk.

De City Hanzeloop staat bekend als een lastig parcours. De klinkers in de binnenstad, en de smalle bochtige paden net buiten het centrum. Maar voor onze AV Nijkerk atleten geen bezwaar. Zoals altijd is er een plekje gevonden op de eerste rij. Goed starten betekent vaak dat je na een kleine kilometer goed de ruimte krijgt om door te lopen.

Voor het publiek zijn dit soort wedstrijden moeilijk te volgen. Je kunt ze vaak maar op één of twee plaatsen zien. Zo ook hier. Na zo’n kilometer lopen de drie nog gezamenlijk bij elkaar. Maar Joëlle komt 500 meter voor de finish als eerst door van de familie. Daarmee wordt ze in deze regionale wedstrijd heel knap 3de. Een podiumplaats die er mag zijn, met een tijd van 21:30. Ruim 1 minuut later komen Melina en Britt op de 5de en 6de plaats aan. Cerique loopt recreatief een 5 kilometer en eindigt als 48ste dame.

Een foto-impressie is hier te zien.

Marathon van Amersfoort 5 juni 2016
Amersfoort heeft er een groot loopevenement bij. Voor de derde keer werd de marathon van Amersfoort gelopen. Onder zeer warme omstandigheden stonden de lopers en loopsters aan de start. Ook dit keer waren er diverse afstanden, waar onder een 5 kilometer. En natuurlijk stond de familie Hoff weer aan de start.
Dat het moeilijke omstandigheden waren, bleek wel uit de tijden die werden gelopen. Joëlle wist bij de vrouwen onder 18 jaar een 3de plaats te halen met een tijd van 22:41. Melina kwam binnen als 4de op 24:03, op de hielen gezeten door Britt (5de ) met een tijd van 24:10.