Vanaf eind maart start het baanseizoen weer. En ook dit jaar wil AV Nijkerk op diverse plaatsen in de regio te zien zijn tijdens de daarvoor georganiseerde wedstrijden. Vanuit de jeugdcommissie is er dan ook een wedstrijdkalender samengesteld met een groot aantal wedstrijden uit de regio. Als voornaamste wedstrijden staan daar voor de pupillen en de junioren natuurlijk het AV Nijkerk Clubkampioenschap en de competitie op. Voor dit seizoen hebben we het idee opgevat om het clubkampioenschappen te splitsen over 3 avonden (twee trainingsavonden en 1 vrijdagavond). Tijdens dit clubkampioenschap staan voor de atleten alle disciplines op het programma. Aan het eind wordt er een totaalklassement opgemaakt. Ook dit jaar bestaat de regionale competitie voor zowel de pupillen als de junioren uit 3 wedstrijden. Pupillen worden individueel ingeschreven, waarbij de junioren in ploegverband moeten deelnemen.

De wedstrijden op de kalender zijn ingedeeld in klassen. Hiermee hebben we willen aangeven wat voor wedstrijd het is. De wedstrijden met een V zijn verplicht (dit is het clubkampioenschap) en de wedstrijden met een A zijn wedstrijden die door AV Nijkerk worden ingeschreven. Vanuit de jeugdcommissie wordt iedereen vroegtijdig op te hoogte gesteld, door middel van mail of de AV Nijkerk nieuwsbrief om in te schrijven. De wedstrijden met een B of een C kunnen individueel door de atleten worden ingeschreven.
Alle wedstrijden, behalve het clubkampioenschap, zijn terug te vinden op https://www.atletiek.nl/wedstrijdkalender en https://www.atletiek.nu.

De kalender ziet er als volgt uit:

Categorieën Junioren
Datum Plaats Wedstrijd Soort Klasse JB MB JC MC JD MD Onderdeel
14-03 Amersfoort Keistad Baancompetitie Losse ond B x x x x 3.000m
25-03 Soest Trainingspakkenwedstrijd AV Pijnenburg Meerkamp A x x x x x x JC
28-03 Amersfoort Keistad Baancompetitie Losse ond B x x x x 1.500m
08-04 Veenendaal Openingswedstrijd Losse ond B x x x x x x Loop- en Technische ond.
11-04 Amersfoort Keistad Baancompetitie Losse ond B x x x x 5.000m
09-05 Amersfoort Keistad Baancompetitie Losse ond B x x x x 1.000m
10-05 Veenendaal 1e ronde C/D baancompetitie Meerkamp A x x x x JC
13-05 Emmeloord OGOK Meerkamp C/D Meerkamp C x x x x Tweedaagse wedstrijd
14-05 Emmeloord OGOK Meerkamp C/D Meerkamp C x x x x Tweedaagse wedstrijd
16-05 Nijkerk 1e ronde Clubkampioenschappen Meerkamp A x x x x x x JC
19-05 Soest Pijnenburg Tech Meeting I Losse ond B x x x x x x Diverse technische ond
23-05 Amersfoort Keistad Baancompetitie Losse ond B x x x x 800m
27-05 Amersfoort 2e ronde C/D baancompetitie Losse ond A x x x x JC
03-06 Heerde OGOK Individueel C/D Meerkamp C x x x x Loop- en Technische ond.
04-06 Amstelveen Pinkstermeerkamp 2017 C x x x x x x Tweedaagse wedstrijd
05-06 Amstelveen Pinkstermeerkamp 2017 C x x x x x x Tweedaagse wedstrijd
10-06 Amersfoort 2e ronde C/D baancompetitie Meerkamp A x x x x JC
16-06 Soest Soester Loopgala Losse ond. B x x x x x x Diverse looponderdelen
20-05 Nijkerk 2e ronde Clubkampioenschappen Meerkamp A x x x x x x JC
01-07 Veenendaal Zomerwestrijd Losse ond. B x x x x x x Loop- en Technische ond.
01-07 Schoonhoven Avantri Meerkampen Meerkamp C x x x x x x Tweedaagse wedstrijd
02-07 Schoonhoven Avantri Meerkampen Meerkamp C x x x x x x Tweedaagse wedstrijd
26-08 Amsterdam Nationale C-spelen Meerkamp C x x Loop- en Technische ond.
27-08 Amsterdam Nationale C-spelen Meerkamp C x x Loop- en Technische ond.
02-09 Deventer Speer/werpmeerkamp Meerkamp A x x x x x x JC
03-09 Amsterdam Nationale D-spelen Meerkamp C x x Loop- en Technische ond.
08-09 Soest Pijnenburg Tech Meeting II Losse ond B x x x x x x Diverse technische ond
15-09 Nijkerk Finale Clubkampioenschappen Meerkamp A x x x x x x JC

JC – Junioren Cup
V – Verplicht
A – Wedstrijden waar AV Nijkerk als vereniging voor inschrijft
B – Individuele deelname in de regio voor de sportieve atleet
C – Individuele deelname buiten de regio voor de competitieve atleet

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn loop gerust langs één van de trainers of neem contact op met Han Meerleveld of Remco Rijerkerk.