Rianne van EsveldZaterdag 12 maart was de Veluwepoortloop.
Drie jaar geleden begon mijn hardloopavontuur. Samen met Rianne Kraal-Groenestein en Marco Kraal deed ik een beginnerscursus bij Diana van Zessen en precies drie jaar geleden tijdens de Veluwepoortloop liep ik voor het eerst een 5 km-wedstrijd. Wat was ik trots! Met een gezellig groepje bleven we trainen bij AVN en inmiddels kan ik wel zeggen dat ik besmet ben met het hardloopvirus.

Dit keer heb ik me ingeschreven voor de 10 km, mijn derde 10 km-wedstrijd.
Als ik zaterdagochtend op het clubhuis kom hangt er een gezellige sfeer. Er zijn veel vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden en de lopers druppelen ook langzaam binnen.  Het is prachtig weer, nog een beetje koud maar een strakblauwe lucht en een lekker zonnetje.
Samen met andere AVN-ers lopen we een rondje in zodat we goed opgewarmd aan de start verschijnen. Als het startschot is gegaan probeer ik mijn eigen tempo en ritme te lopen. Gelukkig valt het tijdens het lopen mee met mijn zenuwen en heb ik mijn adem aardig onder controle. Onderweg probeer ik te genieten van de prachtige omgeving.

Ik ben blij als het 5 km punt in zicht is, vanaf nu kan ik gaan aftellen. De laatste 3 km worden zwaarder, mijn voeten beginnen te slapen en ik probeer mijn tempo vast te houden maar versnellen zit er niet meer in. Nog maar 1 kilometer te gaan, nu volhouden is het enige waar ik aan kan denken. Het laatste stukje over het hobbelige gras en nog maar een klein stukje over de baan richting de finish. Ik ben erg blij als ik zie dat ik onder het uur gefinisht ben. 58.44! Voor het eerst onder het uur gelopen, een PR! En wat is het leuk om te zien dat ik word opgewacht door trouwe supporters.

Rianne van Esveld