Op zaterdag 21 mei waren de D-junioren jongens en de C-junioren Meisjes eerst aan de beurt om de strijd aan te gaan naar mooie prestaties. De pupillen mochten dit een week later.

D/C junioren competitie Amersfoort:

2de wedstrijd van de C/D-junioren competitie leverde weer mooie resultaten op. De wedstrijd werd gehouden in Amersfoort. Voor velen van ons bijna thuis. Op het terrein van AV Altis mochten de twee ploegen weer laten zien wat ze waard waren.

Het weer was mooi, maar er stond best veel wind over de baan. In beide ploegen waren wat veranderingen doorgevoerd. Zo waren er aan de kant van het C-junioren Meisjes twee nieuwe atleten. Jorieke Ganpat en Layla Steen. Voor beide meisjes was dit de eerste wedstrijd. Bij de D-junioren Jongens sloot Marijn Schrier aan.

Zoals gewoonlijk werd de estafette als eerste onderdeel gelopen. De samenstellingen van de ploegen waren iets gewijzigd. Als vereniging moet je wel eens dingen uitproberen om een beter resultaat te behalen. Atleten op andere plekken in de ploeg plaatsen, of zelfs een atleet wisselen. De wijziging bij de jongens viel gunstig uit. Hadden ze in Hilversum nog een tijd ruim boven de 51 seconden, hier in Amersfoort liepen de jongens een mooie tijd van 51,66 sec. Bij de meisjes maakte de wissel niet veel uit daar werd een kleine 3 tiende langzamer gelopen dan in Hilversum.

D-junioren Jongens:

Bij de wedstrijd van de jongens werd de onderlinge strijd uitgevochten op de loopnummers. Jay Jagan en Loek Wennekes waren op zowel de sprint als de horden erg aan elkaar gewaagd. Deze keer viel het voordeel op beide onderdelen uit richting Jay. Hij verbeterde op beide onderdelen het clubrecord.

Loek wist op het hoogspringen mooie 5de plaats in het totale veld te halen met een hoogte van 1,35m. Tijdens de horden verliep er een klein drama voor Timme van Beek. In Hilversum had hij nog een goede serie horden gelopen, maar door de spanning lukte het hem in Amersfoort niet. De angst was hem parten gaan spelen. Maar met een beetje doorzettingsvermogen haalde hij de finish alsnog. En zelfs zijn tegenstander in de serie stonden hem met applaus bij de finish op te wachten. En dat maakt atletiek nu zo mooi ten opzichte van teamsporten. Iedereen is je concurrent, maar is sportief naar elkaar toe. Voor Timme werd de dag in ieder geval goed afgesloten door ene persoonlijk record op de het onderdeel verspringen.

Naast het pr van Timme, haalden Maron van Rij, Lourens van Aanen, Marijn Schrier en Kars Rozema ook nog diverse pr’s binnen.

C-junioren Meisjes:

Voor Jorieke en Layla was deze wedstrijd het allereerste optreden. Layla verraste zich zelf bij het onderdeel speerwerpen. Met een worp van 16,82m won ze de strijd van Sanne Kalee. Voor Jorieke stond het hoogspringen en de 80m horden individueel op het programma. Op beide onderdelen liet ze gedegen resultaten zien.

De meisjesgroep heeft een aantal goede loopsters. Op de 150m sprint behaalde Cerique Rijerkerk in een sterk deelnemersveld zelfs een 6de plaats met een nieuw clubrecord. Sanne Kalee voelde ook dit keer weer de hete adem van Ceriuque in haar nek op de 600m wat voor Sanne ook betekende een verbetering van het clubrecord.

Mirjam Niewold was de pechvogel bij de meisjes, want laat in de middag werd haar serie op de 150m ongeldig verklaard. Dit omdat de tijdwaarneming niet goed werkte. Binnen een halfuur moest zij nog een keer bij zeer benauwde temperaturen deze race overlopen.

Julia de Swart zorgde voor de punten op het onderdeel verspringen. Leyla Gandji (onze in lengte kleinste atlete, liet op de loopnummers zien dat je niet groot hoeft te zijn om goede prestaties neer te zetten.

Al met al weer een mooie dag. In het totaalklassement staan de jongens nu op een 95ste plaats van Nederland. In deze competitie zijn maar liefst 217 ploegen ingeschreven. De meisjes staan in het klassement van de meisjes 1 plek hoger (94ste). Ook hier zijn 190 ploegen ingeschreven. De twee ploegen kunnen nog een stuk stijgen in het klassement. Maar een finaleplaats zit er niet in, want alleen de beste 12 ploegen van Nederland mogen naar de finale. Een plekje bij de beste 80 ploegen is voor beiden nog haalbaar, en dat is voor een vereniging als AV Nijkerk weer heel goed. De laatste wedstrijd van deze competitie is op zaterdag 25 juni in Huizen.

Klik hier voor foto’s en klik hier voor de totale uitslag.

 

Pupillen competitie in Almere:

Met dit keer maar 7 atleten van AV Nijkerk ging Han Meerleveld op weg naar Almere. Vertegenwoordiging was er bij de Jongens pupillen A1 en 2, bij de Jongens pupillen C. Evi de Wit was het enige meisje dat voor AV Nijkerk uitkwam bij de Meisjes pupillen C.

Dat onze atleten het goed deden bleek maar weer eens uit de uitslagen. Evi de Wit stond me maar liefst 24 andere meisjes ingeschreven. Ze wist zich goed in de top 10 van dit zware deelnemersveld te handhaven. Met een 12de plaats op de sprint, een 10de plaats op de 600m, een 8ste plaats bij het verspringen, wist ze zelfs een mooie 2de plaats te halen bij het onderdeel fluitspeer te behalen. Daar gooide ze een nieuw clubrecord met maar liefst 16,43m. De uitslagen gaven recht om een 8ste plaats in het eindklassement.

Bij de Jongens pupillen C stonden er vier kanjers van AV Nijkerk. Rik Willemse, Silvan van Hussel, Johannes Hegeman en Tycho van Hussel.  De jongens grossierden in persoonlijke records, waarbij Rik het onderdeel fluitspeer op zijn naam bracht, met een fantastische worp van maar liefst 22,28m. daarmee verpulverde hij zijn eigen clubrecord met maar liefst 8 meter. Wat een boterham met pindakaas allemaal kan doen!!!!

Silvan had zijn boterham met pindakaas gegeten net voor de start van de 600m. Daar liet hij zien dat hij een echte topper is op deze afstand. Met een 4de plaats en een tijd van 2.18 stormde hij ook de top 4 van de clubrecords binnen. Johannes en Tycho lieten ook een goede meerkamp zien, en eindigde als 15de en 28ste.

Bij Luc de Wit bestond het deelnemers veld uit maar liefst 50 deelnemers. Luc wist zich daar heel goed staande te houden, want een 17de plaats in het eindklassement is best iets op trots op te zijn. Zijn beste onderdeel was de kogel. Met een worp van 6,55m werd hij daarmee knap 4de.

Lars van Willigenburg behaalde een mooie 8ste plaats bij een deelnemersveld van zo’n 40 atleten. Lars maakte een bliksemstart op de sprint. Hij kwam daar met een tijd van 9,41sec als 4de uit de bus. Snelle jongens op de sprint, zijn vaak ook goede verspringers. Dit is ook bij Lars het geval. Want ook hier haalde hij een top 5 plaats.

Een mooie dag die voor de jongste atleten werd afgesloten met een wedstrijd medicienbalstoten (een onderdeel uit het Atletic Champs programma van de Atletiekunie). Evi behaalde hier een 4de plaats, Rik werd bij de Jongens pupillen C 5de, Tycho 9de, Silvan 13de en Johannes 24ste.

Klik hier voor de totale uitslag.