AV Nijkerk jeugd laat zich zien tijdens diverse kampioenschappen

Open Gelder/Overijssels Kampioenschap Individueel Heerde (28 mei)

Op zaterdag 28 mei werden in Heerde de individuele “Open Gelders / Overijsselse kampioenschappen gehouden voor D- en C-junioren. Voor AV Nijkerk stonden er maar liefst 4 atleten aan de start bij de C-junioren meisjes. Sterre Blok, Cerique Rijerkerk, Mirjam Niewold en Sanne Kalee vormen al een aantal jaren een estafetteploeg. Waarmee ze zelfs vorige jaar op dit zelfde kampioenschap een mooie 6de plaats wisten te behalen bij de Meisjes D-junioren. Deze keer liep de geoliede machine van AV Nijkerk naar een 2de (zilveren) plaats in een nieuw persoonlijk record van 45,82 sec. Achter de dames van AV PEC 1910 uit Zwolle, en voor de Nijmeegse trein van Nijmegen Atletiek.

Op de individuele onderdelen kwam Sterre uit op Hoog en kogel. Haar favoriete nummers. Bij het onderdeel hoog werd Sterre ze 14de met een hoogte van 135m. En bij de kogel (waar zij vorig jaar nog bij de D-junioren het zilver op eisten) kwam ze nu niet verder dan een 10de plaats met een stoot van 8,64m.

Mirjam kwam dit jaar uit op de kogel en op haar favoriete onderdeel de 80m horden. Op beide onderdelen wist ze haar pr te verbeteren. Op het onderdeel kogel werd ze netje 11de met een stoot van 7,53m. Bij de horden stond Mirjam voor de schone taak haar eigen clubrecord aan te vallen. Ze werd uiteindelijk 15de maar wel met een nieuwe besttijd van 15,25sec.

Sanne stond haar “mannetje” op de onderdelen discus en 600m. Bij het onderdeel discus wist ze zelfs door te breken naar de finale. Waar ze een mooie 6de plaats behaalde met een nieuwe pr van 21,20m. Op de 600m, waar ze samen met Cerique liep, liep ze naar een nieuwe besttijd van 1.57,49 sec, en bleef daar net Cerique voor die een tijd van 1.59,39sec liep. Ze werden daar 9de en 10de.

Cerique liep naast de 600m ook nog mee in het zwaar bezette veld van de 80m sprint. Cerique die al het clubrecord op dit onderdeel heeft staan 911,94 sec), was gebrand om dit nog scherper te zetten.
In de series liep zijn naar een mooie 8ste plaats, net niet voldoende om in de finale te komen. Op 0,06sec miste ze deze, maar ze liep wel naar een nieuw clubrecord 11,44sec.

Een geslaagd kampioenschap, en hopen er volgend jaar met nog meer atleten van AV Nijkerk aanwezig te zijn.

Een foto-impressie van de dag is hier te zien. De uitslagen.

A-Games (5 juni)

Op zondag 5 juni werd in Soest het Officieuze Nederlands kampioenschap voor A-pupillen gehouden. Een wedstrijd die nu al enkele jaren deze titelstrijd organiseert. Pupillen uit het hele land komen naar de mooi gelegen baan tegen de “Soester duinen” aan. Lars van Willigenburg stond daar voor AV Nijkerk aan de start op mar liefst 4 onderdelen.

Het eerste onderdeel was de 60m sprint. Een sterk onderdeel van Lars, en dat bleek ook wel. Op maar 0,03sec greep Lars net naast een medaille. Hij werd 4de met een nieuw clubrecord van 9,15sec. Voor goede moed stond het onderdeel kogel op het programma. Ook daar wist Lars boven zich zelf uit te stijgen en wist zijn eigen pr te verbeteren naar 6,52m.

De korte loopnummers zijn toch wel een specialiteit van hem. Zo miste hij wederom maar net het podium op de 60m horden. Ook daar liep Lars een nieuw clubrecord (10,56sec) en behaalde daarmee uiteindelijk de 4de plaats.

Als laatste onderdeel stond de 1000m op het programma. De lange dag vergde wel veel energie. Dat was dan ook een beetje terug te zien in de afsluitende 1.000m. Onder zeer warme weersomstandigheden moest er worden gelopen. Lars kwam hier niet verder dan een 24ste plaats.

Al met al een hele goede dag voor Lars. Twee clubrecords, en twee keer net niet op het podium in zwaar bezette wedstrijden.

Een foto-impressie van de dag is hier te zien. De uitslagen.

Open Gelder/Overijssels Kampioenschap Meerkamp Deventer (11 en 12 juni)

Sterre Blok, Sanne Kalee en Cerique Rijerkerk mochten op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni aantreden op het Op en Gelders/Overijssels Kampioenschap meerkamp in Deventer.
Voor de eerste keer stonden deze meiden klaar voor een “grote meerkamp”. Maar liefst zeven onderdelen moesten er in twee dagen worden afgewerkt.

Op zaterdagochtend werd er gestart met het minst favoriete onderdeel, de 80m horden. Gelukkig mochten ze alle drie gelijk in de eerste serie aantreden, zodat dit “verplichte onderdeel” maar achter de rug zo zijn. De meegekomen supporters vonden de tijd niet zo belangrijk, als ze maar heel over de horden zouden komen. Ze behaalde de 14de, 15de en 16de plaats op dit onderdeel.

De dag ging verder met hoogspringen, één van de goede onderdelen van Sterre. Dat we hier wel met een zeer sterk deelnemersveld te maken hadden, bleek al bij het inspringen. Waar onze meiden graag op een hoogte van 1,10m wilden inspringen, werd de lat voor een grote groep op maar liefst 1,40m gelegd.
Maar tijdens de wedstrijd bleek al snel dat deze 1,40m voor velen van hen deze dag ook te hoog was.
Sterre en Sanne sprongen in ieder geval een pr op dit onderdeel. Sterre ging over de 1,40m heen, en Sanne legde haar pr op 1,30m neer.

Als derde onderdeel was het kogelstoten aan de beurt. Ook weer een onderdeel voor Sterre. Met 8,74 als pr behoorde ze bij de beste 8 meiden. Maar zoals altijd is de wedstrijd pas klaar, als de laatste kogel is gestoten. Sterre had een moeilijke middag, want ze kwam niet verder van 7,92m. Een kleine teleurstelling hadden we in het AV Nijkerk kamp te verwerken. Hierdoor kon Sterre net niet de top 10 binnendringen. Sanne en Cerique stootte wel naar behoren, en pakte beide een pr.

De zaterdag werd afgesloten met een favorietonderdeel van Cerique, de 150m sprint. Een onderdeel waar ze al het clubrecord op heeft staan. En dus een mooie gelegenheid om deze eens aan te vallen. De loting van de series was daarvoor heel gunstig. Met een zevende tijd wist ze goed te presteren, maar net niet haar eigen clubrecord te verbreken.

Tussen stand na vier onderdelen:

naam plaats punten
Sterre 12de 1541
Sanne 16de 1363
Cerique 17de 1358

Alle drie hadden na de eerste dag voldoende zicht op een nog betere klassering. De top 5 van het klassement stond heel ver weg. Daarachter kwam een groep waarbij Sterre mogelijk kon aansluiten, en onderin het klassement was ook voldoende ruimte om nog een aantal plaatsen te winnen. Dus een goede eerste dag voor de meiden.

Op zondag stonden verspringen, speerwerpen en een afsluitende 600m te wachten. Voor Sterre die dicht tegen de top10 aanzat een moeilijke dag. Middellange afstanden lopen is niet haar sterkste kant. De werponderdelen behoren maar tot haar goede onderdelen. Echter, zijn Sanne en Cerique juist wel goede loopsters. Beide met een pr onder de 2minuten op dit onderdeel.

Om 10:45 met een lekker zonnetje werd er gestart met het verspringen. Om maar even aan te geven hoe goed het deelnemersveld was een indicatie van de beste 3 springers. Suzan Plat 5,06m, Sophia Mulder 5,00m en Demi Boom (de uiteindelijke winnares van deze meerkamp) 4,96m. Sprongen waar onze meiden op dit moment nog van kunnen dromen. Cerique sprong wel een nieuwe pr. Ze verbeterde deze met maar liefst 35 cm naar 3,80m. Sanne kwam tot 3,64m en Sterre had een off-day op dit onderdeel. En zakte daardoor naar een 15de plaats in het klassement.

Bij het speerwerpen wist Sterre zich wel weer een beetje te herpakken. Een 11de plaats met een worp van 17,68m deed haar uit het dalletje trekken. Voor Sanne en Cerique was het zaak om in de buurt van de concurrentie te blijven. Want misschien was het nog mogelijk om een paar plaatsen in het klassement te stijgen.

Voor de start van het laatste onderdeel stond was het klassement als volgt:

naam plaats punten
Sterre 15de 2029
Cerique 16de 1962
Sanne 17de 1936

Sanne en Cerique hadden nog uitzicht op de 12de plaats. Het verschil bedroeg ruim 100 punten. En met de afsluitende 600m is een meerkamp te winnen, maar ook te verliezen. Op deze afstand kunnen grote verschillen worden gemaakt. Er werd in 2 series gelopen, waarin de laatste 9 uit het klassement in de eerste serie liepen. Onze meiden kunnen elkaar dus goed in de gaten houden. Er werd direct vanuit het vertrek heel hard gelopen. Gunstig voor Sanne en Cerique. Want de concurrentie had het daardoor heel zwaar. Sanne wist in het totaal op de 600m een 9de plaats te behalen, en Cerique kwam daar vlak achteraan op de 11de plaats. Voor Sterre bleek deze 600m net iets te lang.

Door de goede prestaties op de 600m van Sanne en Cerique wisten ze maar liefst 3 plaatsen te stijgen. Waarmee Cerique een mooie 13de plaats haalde in dit zware Gelder/Overijssels kampioenschap. Sanne kwam daar vlak achteraan met een 14de plaats en Sterre bezette in het eindklassement de 16de plaats.

Eindstand na zeven onderdelen:

naam plaats punten
Cerique 13de 2427
Sanne 14de 2408
Sterre 16de 2263

Het leuke van deze twee dagen was dat er op alle onderdelen pr’s werden behaald. Dat we heel veel ervaring hebben opgedaan, en dat we enthousiast zijn om naar de volgende grote meerkamp te gaan. Als begeleider van deze meiden ben ik trots op de behaalde prestaties.

Een foto-impressie van de dag is hier te zien. De uitslagen.
Foto’s zijn gemaakt door sportfotograaf Marcel Slagman.