Goedemorgen kanjers!!

Ik heb helaas niet iedereen gezien/gesproken gisteren en ik ben benieuwd hoe het jullie is vergaan. Of je blij bent met je tijd, hoe het ging
Zelf ben ik uiterst tevreden, blij en trots. Ben ontzettend blij dat ik met Christa, Martine en Bessel gelopen heb! We hebben het samen tot een goed einde gebracht, zonder hen had ik niet mijn prachtige tijd gelopen; 1:58:42!! Tot de tunnel bij Corlaer ging het goed, daarna voelde ik mijn benen vollopen, die laatste kilometers waren echt heel zwaar.

Ben tot de ontdekking gekomen dat lopen in een groepje alleen maar voordelen oplevert. In het begin liepen Bessel en Christa voorop en hielden het tempo goed in de gaten. Ik merkte dat ik harder wilde, doordat zij op kop liepen kon ik goed volgen. Na die “verrekte” tunnel ging het dus minder en ongeveer een kilometer of 2 voor het einde nam Christa de kop over en heeft ze me mee de eindstreep over gesleept! Waarvoor hartelijk dank! Stond op het punt om te gaan lopen…

Ik ga nog ff nagenieten van gisteren en ik hoop dat jullie dat ook kunnen… ;

Ps. Wat gaan we nu op de zaterdagmiddag doen…?!

Een voldane groet, Johan van de Kleut

Dag Johan,

Dat heb je goed gedaan. De eerste 10 km gingen bij mij prima. Wat ik daarna had, weet ik niet maar mijn benen deden zo’n pijn. Het voelde niet als verzuring.
Ik heb de richttijd van Wim dan ook niet gehaald. Het voordeel van oud zijn is dan wel dat je toch een tweede plaats hebt in je leeftijdscategorie. Ik weet dat een aantal lopers dit jaar 60 worden, een podiumplaats kan ik dan ook wel vergeten. Maar goed, nog een paar jaar dan ben ik 70, dus wie weet…
Ondanks de moeite die het kostte om uit te lopen vond ik het toch een bijzondere ervaring. Aan de coaching door Wim heeft het zeker niet gelegen.
Tja… en de zaterdagmiddagen? Ik weet het ook niet.
Nu in ieder geval nog een fijne zondag.

Groet, Trees Blaauw

Hoi allemaal,

Wat leuk om de enthousiaste verhalen te horen of te lezen. Veel nieuwe PR’s, gefeliciteerd!
Ik kijk heel goed terug op gisteren want ik heb nog niet eerder een halve zo lekker gelopen. Het experiment (niet te hard van stapel) is geslaagd, Marijke en ik hebben op de eerste 13 km een gemiddeld tempo gelopen van 6,28 min/km. Daarna kregen we het zwaarder, en rond de 18 km was een dieptepunt wat je terugziet in het tempo. Vanaf dat moment ging het beter, eerst kwamen we Anneke tegen die ons op kwam halen (wat is die support een oppepper) en bij 19 km kwamen Rob en Wim ons tegemoet en liep Rob het laatste stuk weer met me mee. We konden zelfs nog praten .
Doordat we in een mooi tempo gestart zijn had ik aan het einde energie over om de laatste 3 km’s mijn tempo op voeren en er vanaf een 0,5 km voor de finish nog een flinke sprint te trekken.

Bedankt allemaal voor de sportiviteit en gezelligheid de afgelopen weken. Tot ziens weer bij de AVN of bij een volgende wedstrijd.

Groet, Mariët Schuurman

Enne Johan; voorlopig trainen Rob, Christa en ik nog door voor de halve van Zwolle begin juni… dus als je je echt verveeld op zaterdagmiddag; je kunt ons ergens vinden in het buitengebied.

Goedemiddag allemaal!

Leuk om inderdaad te horen hoe het bij jullie is vergaan. Allemaal gefeliciteerd met deze prestatie!

Ik kijk ook met een heel trots en tevreden gevoel terug op mijn eerste halve marathon.
Met Trees, Winette en Rianne K hebben we samen opgelopen. Vanaf een km of 7 fietste een van onze lieve supporters met ons mee. Ik kreeg alleen vrij snel al wel last van een slapende voet, maar dat heb ik zoveel mogelijk genegeerd en kon verder vrij goed blijven lopen. Vanaf ongeveer 17 km viel ons clubje uiteen en merkte ik dat ik het tempo nog wel goed vast kon houden. Op het einde heeft mijn broer me ook op de fiets nog even gehaast en de laatste 2 km’s op adrenaline door naar de finish. Want toen begonnen mijn kuiten wat te protesteren. Precies de voorspelde tijd van Wim gelopen!

Bedankt voor de gezellige trainingen!

Groetjes, Rianne van Esveld

Hallo allemaal,

Wat een fantastisch evenement is het toch. Wat leuk dat er zoveel mensen zijn!
Ook ik heb de eerste 17 km heerlijk ontspannen kunnen lopen. Toen kreeg ik plotseling last van kramp in die ene voet, daarna ook in de andere voet. Dan zijn die laatste km best nog lang. Jammer dat het weer voorbij is. Ik heb er weer van genoten!

Tot dinsdag !

Groet, Fride Geluk

Hallo allemaal,

Wat leuk al die enthousiaste verhalen en ervaringen. Laat ik de mijne ook nog even delen.
Zelf heb ik heel lekker en heel ‘strak’ gelopen. Wilde 5:06 op de km lopen, wat echt heel goed lukte.
Bij de 18 was ik van plan er nog even een schepje bovenop te doen, maar er gebeurde niets: het was alsof ik gas gaf, maar de snelheid werd niet hoger.
Ik had zelfs wat verval vanaf de 18 km, maar door vol gas op het laatste rechte stuk vanaf de Colenbranderstraat kon ik dit weer goed maken en eindigde ik maar liefst 27 seconde onder de door Wim opgegeven tijd in 1 u 47’ 33”
Net nog even een half uurtje uitgelopen op 60%. Tsjonge, wat is dat is dat inhouden zeg, maar toch even lekker gelopen.
Ook ik mag terug zien op een heerlijke halve en op een geslaagde en gezellige clinic.
Ook ik ga die missen en zal weer een bestemming voor mijn zaterdagmiddagen moeten gaan zoeken

Groetjes, Henk van de Assenbergh

Dag allemaal,

Als ik zo de verhalen lees, heeft de clinic zijn vruchten afgeworpen. Wim, bedankt voor jouw trainingen en coaching.
Johan spreekt van het groepje Johan, Christa, Martine en ondergetekende. Maar helaas moest ik bij de 19 km afhaken. Mijn doel was, zolang mogelijk bij dit groepje aan blijven aanhaken, maar tja, de laatste kilometers…. Als ik van ieder de ervaringen lees, dan waren de laatste kilometers een barre tocht. Wim, daar moeten we het volgende jaar maar extra op trainen .
Mijn groepje finishte in de buurt van de 1.58 à1,59. Ik klokte 2 uur en ja ja, en 4 seconden. Maarre, dik 6,5 minuten sneller dan vorig jaar!!
Het samen trainen naar een wedstrijd is toch een leuke belevenis. Voor herhaling vatbaar, hoewel ik gisteren wel een paar keer “dit nooit meer” gevoel had.
Allemaal bedankt. Volgend jaar weer?

Met vriendelijke groeten, Bessel Woudenberg

Hoi allemaal,

Wat een leuke groep om dit zo met elkaar te delen.
Maar wat een groot aantal deelnemers waren er voor de halve. Je liep ze bijna onder de voeten.
Met Henk, Nanda, Fride en mij zelf gingen we van start.

Fride had er al snel de vaart er in en al voor de 4 km moesten we haar laten gaan.
Henk die de tijd zo nu en dan door gaf. En als ik het even zwaar had, bleef hij mij vooral goed aanmoedigen. Vooral in het begin moest ik mijn tempo oppakken.
We liepen ontspannen, maar met de tegen wind werd het toch even ploeteren.
Zo liepen we samen de kilometers tegemoet.
We kwamen al snel op voor mij bekend terrein wat mij weer moed gaf dat we er bijna waren. Mijn zus stond mij aan te moedigen en zo kwamen we al snel richting Nijkerkerveen.
Vond de afstand nu niet zo verschrikkelijk lang als de andere 2 jaren.
Zou het dan toch zo zijn, dat hoe vaker je deze afstand loop dat het korter lijkt?

Richting Corlaer kregen we het alle drie zwaar maar we wisten elkaar te stimuleren, niet af te zakken en het tempo vol te houden.
Begin Nijkerk stond Harry Koelewijn. Wij lieten ons mooi op de foto zetten. En juichten dat we er bijna waren.
Wim kwam ons ook al tegemoet rennen met Rob. Nog even mooi lopen en toen was het vast houden van het tempo en door bijten.
Henk liet zijn dames gaan en Nanda en ik kwamen samen over de finish. Ik draaide mij om en zag Henk ook al snel na ons binnen komen.

De bloemen van Ada en de felicitaties in ontvangst nemen en vooral weer trots zijn dat het weer gelukt is.
Sneller dan vorig jaar en geen klachten dat is wat ik graag wilde. Zoals Henk het vertaalde. “Wel leeg bij de finish, maar niet kapot.”

Weer prachtig om dit zo samen te doen. Mooi om op terug te kijken.
Vandaag nog even een stuk gewandeld en genieten van de foto`s en natuurlijk van jullie verhalen.

Hartelijke groet,

Betsie Berculo

Diepe buiging voor al jullie 21 kilometers!

Ik heb me tijdens de clinic bijna laten verleiden (door mezelf) om toch weer de halve te gaan proberen, maar een snelle vijf was toch beter en die is gelukt! Ook heel blij mee.

Groot voordeel ook dat ik jullie al op de Langestraat aan kon moedigen en jullie allemaal heb zien finishen.

Hulde!

Groetjes, Monique Schoon

Hoi allemaal,

Leuk al de verhalen te lezen. Ook ik kijk met een zeer goed en tevreden gevoel terug op de halve van Nijkerk. Het was erg leuk om in een heel diverse groep met ieder zijn eigen doelen en ambities, gezamenlijk op te trekken.

Zelf zag ik de laatste week wat op tegen de wedstrijd. Ik voelde me vermoeid en stelde in mijn hoofd mijn verwachtingen naar beneden bij. Maar ongelooflijk wat een pasta party kan opleveren. Ada en Wim, en natuurlijk de firma Bokkers, hartelijk dank voor dit krachtvoer!

Ik had me voorgenomen te starten met het tweede schema van Wim, snel starten en dan iedere 5 km wat inleveren, en vooral: niet te hard starten. Dat ging prima. De eerste kilometer klokte ik 4′ 26” en dat tempo liep lekker en kon ik goed blijven volgen. Bij de eerste 5 km lag ik al ruim 30 seconden voor op schema en inleveren kwam nog niet in mijn hoofd op. Rond de 9 km passeerde ik zelfs Johan Nijzink. Op de 10 km had ik al bijna 2 minuten te pakken en ik zag op 1 uur dat ik 13,65 km had gelopen. Net als vele anderen was rond kilometer 18 pittig en daar liep mijn tempo heel even op naar 4′ 43”. Helaas zag ik toen Johan mij weer passeren. Gelukkig kon ik me een beetje herstellen en met vrijwel 4 minuten onder mijn PR de finish passeren met een gemiddelde van 4′ 29” per km.

Heerlijk gelopen en uiterst tevreden. Op naar de volgende!

Hartelijk groet, Rob Schuurman

Hoi allemaal,

Inderdaad erg leuk om van iedereen te horen hoe het is gegaan!
Hier mijn belevenissen:

Ik had afgesproken om samen met Richard en Gerjan te starten, op het schema van 4’ 50” per km. Ik zat daarmee precies op het ‘verval’ schema dat Wim had aangegeven. We hadden afgesproken om te proberen in ieder geval tot 10 km bij elkaar te blijven.
We vonden snel het goede ritme en konden het tempo gezamenlijk goed vast houden, echt een voordeel om in een groepje te lopen!

Vooraf vond ik het vooral spannend hoe het na een kilometer of 14/15 zou gaan. Temeer omdat ik de lange training vanwege een blessure niet had kunnen lopen, en dit dus mijn maximaal gelopen afstand was. Ik voelde wel wat pijntjes in mijn voeten en benen, maar conditioneel ging het eigenlijk boven verwachting. En we liepen nog steeds op het afgesproken schema, dus zonder verval.

Toen we Nijkerkerveen uit de van Dijkhuizenstraat opliepen (bij ca. 16 km) ben ik, zonder dat dit echt mijn bedoeling was, gaan versnellen. Het voelde gewoon goed (misschien toch dat gelletje 5 minuten daarvoor?). Dit snellere tempo kon ik prima volhouden. De laatste 2 kilometer waren wel pittig, maar met het einde in zicht en het publiek langs de kant was het goed te doen. Uiteindelijk ben ik binnen gekomen in 1u 40’ 35”, dus ruim 5 minuten onder mijn streeftijd!

Al met al heb ik heerlijk gelopen en ik ben erg blij met de tijd. De trainingen van zaterdag ga ik ook missen, maar ik ben inmiddels ook lid van AVN geworden, dus jullie gaan me zeker terug zien op de trainingen op de avonden!

Groetjes, Klaas Noordhof

Dag loopmaatjes,

Dit jaar voor mij de tweede keer, alleen deze keer samen met vriendin Rianne en een ‘gezonde’ knie.
Ik was dit jaar zenuwachtiger dan vorig jaar.
De eerste 16 km heb ik heerlijk kunnen lopen met Rianne, daarna werden mijn bovenbenen keizwaar en kwam ik niet goed meer mee met Rianne. De laatste 5,1 km heb ik op karakter gelopen. Ben trots dat ik niet ben gestopt om tussendoor te lopen.
Mijn doel was 2u 10’, Wim had 2u 08’ voor mij bedacht. Het werd 2u 11’ en hier ben ik blij mee!

Toen ik finishte voelde ik me echt niet goed en zag ik wit. Mijn vingers waren enorm gezwollen en wit, dus ik naar de EHBO. Het duurde even voor de diagnose er was, ik was onderkoeld. Om 21.40 uur mocht ik eindelijk met Marco mee in de auto naar huis om te douchen en verder op te warmen. Mijn temperatuur was toen 36.0.

Vandaag ben ik gezellig thee wezen drinken bij Rianne, bijkletsen, foto’s kijken en mijn bloemen ophalen. Toch nog even een gezamenlijke afsluiting van ons halve marathon avontuur. Ik voel me weer goed en warm. Wel wat moe en spierpijn, maar dat mag er zijn.

Leuk om ieders verhalen te lezen! Wim bedankt voor de fijne trainingen. De roos van jou en Ada is prachtig.

Tot ziens!

Enthousiaste groet van Rianne Kraal

Hoi hoi allemaal,

Ik vond het super leuk om die 10 weken met jullie mee te mogen trainen. Ik heb ook heerlijk gelopen. Ik heb eigenlijk van iedere km genoten. Zelfs van de laatste loodjes. Ik hou er wel van om een beetje te bikkelen. Ik heb 2 min. sneller gelopen dan mijn aanbevolen richttijd van Wim. Volgend jaar wil ik weer mee doen. En ga er dan voor om binnen de 2 uur te finishen. Dromen moet je blijven houden.

Sportieve groetjes van Winette Guliker, en misschien tot volgend jaar.

Hoi allemaal,

Wat een heerlijke nageniet dag met al die verslagen! Het was weer geweldig! Nadat lang twijfelen over lange mouwen plus korte broek of andersom ben ik richting oude Rabobank gegaan met driekwartbroek en korte mouwen. Ik ging ervan uit dat mijn doel van binnen de 2 uur lopen wel zou zorgen voor de nodige zweetdruppels. Daar aangekomen even kort overlegd met Bessel, Johan en Martine over onze tactiek. We stonden redelijk achteraan, waardoor de eerste kilometer vooral bestond uit inhalen en bloembakken ontwijken. Na die eerste kilometer kwamen we goed in ons ritme en hebben we de eerste 16 km eigenlijk heel constant gelopen. Na die 16 km vond ik het eigenlijk al wel pittig worden, en liep de km tijd ook gestaag op. Maar volgens de berekeningen was het doel nog steeds haalbaar. Echt heel erg fijn om met z’n vieren te lopen, en elkaar zo mee te nemen. Toen we eenmaal in Corlaer liepen werd het echt zwaar, en vooral tussen de 18e en 19e km moest ik echt mijn best doen om erbij te blijven. Maar de magische 2 uur wilde ik echt niet meer laten gaan dus de enige optie was Johan zo kort mogelijk op de hielen zitten. Toen Wim en Rob ons heel enthousiast tegemoet kwamen lopen realiseerde ik me dat dat doel nu echt moest gaan lukken. Toen mijn zoon me enigszins in paniek tegemoet kwam rennen (nooit van bruto tijd gehoord en bang voor een zwaar weekend als ik het niet zou halen) kon zelfs dat me niet meer van mijn stuk brengen. Johan probeerde me nog op te peppen voor een eindsprint, en moe maar heel erg voldaan renden we binnen de 2 uur over de eindstreep.
Daar werden we enthousiast onthaald door degenen die al binnen waren. Super, zoveel support van alle clinic deelnemers. Echt top!

groet, en tot gauw, Christa Bouwman

Hallo allemaal,

Wat ontzettend leuk al die verhalen, allemaal heel goed gedaan!
Hoop volgend jaar weer van de partij te zijn hoor, ik vond die 10 km in m’n eentje best een beetje saai.

Groetjes, Jacomien Stam

Hoi allemaal,

Tjonge wat ben ik jaloers op alle halve Marathonlopers!
Super goed dat het jullie gelukt is, en met zulke mooie tijden! Toppers!

Ik had het ook graag willen meemaken, maar helaas liep ik in Nunspeet bij de 10 km een blessure in mijn linker kuit op. Het was wel leuk dat het toch nog op het nippertje lukte om met een paar collega’s met de 5 km mee te doen!
De 5 kilometer lopen lukte pijnloos, lekker rustig gelopen; wat is het dan maar een stukkie!
Vorige week zaterdag trok de pijn nog bij 4 km alweer in mijn kuit, dus er zit gelukkig weer groei in!

Ik vond de clinics heel erg leuk! Volgend jaar doe ik zeker weer mee en hoop dan wel echt de halve te lopen!

Groetjes, Anneke van den Pol

Hallo allemaal,

Helaas raakte ik de dinsdag voordat de clinic begon geblesseerd, ook ik had een spierscheuring in mijn kuit. Helaas duurde het allemaal langer als verwacht en heb ik maar 1 keer kunnen deelnemen. Uiteindelijk heb ik niet de halve gerend maar heb ik rustig de 10 kilometer gelopen.
Als ik alle verhalen lees over hoe jullie de halve marathon is vergaan ben ik toch wel jaloers, had ook graag gelopen, want jullie verhalen maken me wel enthousiast.

Volgend jaar een nieuwe kans. En bedankt voor de verhalen!!

Groeten, Jaapjan Verkerk

Hai iedereen en in het bijzonder Wim,
Ik heb een leuke clinic gehad al die weken.
De halve van Nijkerk was het doel. Ik had voor mij zelf geen tijd gezet, dan alleen
de finish halen. Met behulp van Mariët gelopen. Anneke, die helaas was uitgevallen, maar wel de
vijf liep, fietste naast mij de laatste kilometers. Wim de laatste ruim twee, als haas.
Het was lastig die laatste kilometers, maar naar ik lees was ik niet de enige die daar last van had.
Echt een feestje om binnen te komen.
Herstel ook ok. Ja, ik denk volgend jaar weer.
Wim nogmaals bedankt.

Groetjes, Marijke Peters

Hallo,

Na overleg te hebben gehad met Klaas en Gertjan hebben we besloten om 4’ 50” per kilometer te gaan lopen. In ieder geval tot 10 à 11 km en daarna kijken we wel verder. Met Klaas op dreef en Gertjan die de vaart er goed in heeft, lopen we eigenlijk “gemakkelijk” door Nijkerk naar Hoevelaken en voordat we het goed beseffen zitten we al in Nijkerkerveen. Klaas begint los te komen van Gertjan en mij en loopt wat uit. Zelf twijfel ik, zal ik mee gaan? Zal ik nog even wachten? Ga ik niet te vroeg weg? Komt de man met de hamer nog?

Op de oude Amersfoortseweg neem ik de keuze om Klaas te gaan volgen. Ik heb de hoop om de achtervolging in te zetten en aan te haken. Bij Corlaer komen de zware benen en de pijntjes te voorschijn. Steeds meer mensen haal ik in, en de finish komt steeds dichterbij en krijg de hoop dat dit mijn snelste halve gaat worden. Met een trots gevoel kom ik over de finish en heb een heerlijke halve gelopen. Snel naar de zijlijn om de overige lopers aan te moedigen en zie al mijn hardloop collega’s met een glimlach (soms moeilijk te zien ) over de eindstreep komen.

Fijn om te zien en te horen dat we met z’n allen lekker hebben gelopen en we mogen allemaal trots zijn.

Wim en hardloop collega’s bedankt voor dit evenement en we moeten maar eens kijken welke loop we nu gaan uitkiezen.

Groet, Richard van den Ham

Hoi allemaal,

Wat super leuk om al die ervaringen te lezen! Ik heb genoten van mijn eerste halve marathon! Ik heb mede dankzij Wim de eerste 17 kilometer lekker ontspannen en redelijk uit de wind kunnen lopen en inderdaad, de laatste kilometers waren ook voor mij echt pittig. Na afloop dan ook behoorlijk stuk, maar ik kijk met een heel voldaan gevoel terug en wat mij betreft gaat er ook zeker een vervolg komen! Bedankt allemaal voor de gezellige trainingen!

Groetjes, Anoek van Dasselaar

En dan kom je dinsdagavond thuis van enkele dagen op het eiland Texel: je leest alle reacties van je loopmaatjes (want zo mag ik ze toch echt wel noemen na die geweldige tien weken durende training onder de inspirerende leiding van Wim) en dan denk je: ja ….. daar doe je het voor!
Wat heb ik genoten: van deze trainingen van Wim en niet in de laatste plaats van de contacten met en de reacties van mijn mede-lot-genoten.
Wat was het een leuke sfeer! Wat zijn we in die tien weken naar elkaar gegroeid. Ik heb er in ieder geval van genoten!

Aan de reacties heb ik weinig toe te voegen
Aan het eind van de halve was ik echt leeg……
Betsie heeft het helemaal goed verwoord: daar is geen woord van gelogen.
Samen met Nanda hebben we de kilometers als het ware opgevreten. Had één van ons het even moeilijk dan waren de anderen er voor de nodige mentale steun en konden we het samen volhouden.
Jammer voor mij, maar helaas ……. de laatste kilometer moest ik deze dames laten gaan: zij waren aan het eind echt sterker dan ik.
Bij mij was de peut helemaal op.
Desondanks kijk ik met plezier op deze halve marathon terug.
We hebben een hele mooie tocht gelopen én …….. op een vrijwel constant tempo van 5:31 minuten/km.

Leuk is ook om alle foto’s van de leden van onze trainingsgroep te zien, die op internet zo de ronde doen.
Zelf wil ik proberen deze zoveel mogelijk te verzamelen en daar een fotoboekje van te maken.
Misschien zijn er onder jullie nog meer die daar behoefte aan hebben, maar dan hoor ik het wel.
Misschien ook leuk om daar een collage van te maken voor onze eigen AVN-site.

Voor mij is het wel duidelijk geworden: als het even kan doe ik graag weer aan een volgende trainingssessie mee. Graag tot dan.

Sportieve groeten, Henk Kaal

Toppers,

Ik heb de reacties met erg veel plezier gelezen.
Zelf kijk ik met veel voldoening terug op de hele clinic en zeker ook op de prestatie die jullie allemaal geleverd hebben.
Het mooi van lopen is dat de individuele prestatie en de voldoening die ieder haalt uit zijn/haar prestatie helemaal los staat van de gelopen tijd.
De snelste tijd van Rob van 1u 34’ 21” was de snelste, de langzaamste van Marijke in 2u 19’ 17”. Ik kan jullie verzekeren dat ik net zo trots was op Rob met zijn fantastische tijd als op Marijke met haar enorme wil en doorzettingsvermogen.
Tussen Rob en Marijke zitten jullie allemaal als heuse kanjers. Zonder ook maar iemand tekort te doen, noem ik Klaas die bezig is zich te ontdekken en mij te verbazen met een 5,5 minuut snellere tijd als door mij voorspeld (dat is ruim 15 sec per km!), Christa die de barrière van 2 uur dik heeft doorbroken, Anoek die zich kan vast bijten als een terriër en Winette die tijdens de clinic zichtbare vorderingen maakte en dat bevestigde met een mooie tijd en dit jaar wel de bloemen kreeg die zij vorig jaar op “maar” 10 km niet kreeg.

Gemeenschappelijk in jullie verhalen is dat vermaledijde 18 kilometerpunt. Denk niet dat dat aan jullie ligt. Voor iedereen die gaat voor een zo’n goed mogelijk resultaat, wordt het in die laatste drie kilometers altijd moeilijk. Na km 18 is min of meer ontspannen lopen niet meer aan de orde en forceert iedereen als je je beoogde doel mentaal vast kan blijven houden. M.a.w., juist dan komt het aan op karakter en dat heb ik bij iedereen gezien.

Rest mij tenslotte ook jullie te bedanken voor jullie enthousiasme, voor de bloemen en de theaterkaarten. Gister helemaal vergeten te zeggen dat dat echt niet hoefde, daarom alsnog bij deze, maar wel erg leuk.
Als het aan mij ligt kunnen we over 42 weken weer starten met de clinic voor de Halve van Nijkerk 2018.

m.vr.gr. Wim Oudejans