Vrijdagmiddag 25 mei organiseerde AVN de eerste Scholierentriatlon voor leerlingen van de onderbouw van het Corlaer College. Zo’n 75 enthousiaste deelnemers zwommen 200 meter in Bad Bloemendal (nog net voor de definitieve sluiting), daarna volgde een fietsparcours van 10 km en aansluitend werd er nog eens zo’n 2,5 kilometer hardgelopen. Er werd met veel enthousiasme en inzet gestreden om de hoogste eer, aangemoedigd door ouders en docenten.
Ofschoon alle leerlingen afkomstig waren uit de sportklassen, vonden de meesten het toch een pittige en zware opgave om alle drie de sportonderdelen meteen na elkaar af te werken.

Snelste jongens waren (1) Daan Kleinveld, (2) Jord de Groot en (3) Lars Doornbos.

Bij de meisjes stonden op het podium (1) Bowien Vonk, (2) Lieke van Essen en (3) Nina Veenstra.

AVN is van plan de Scholierentriatlon voortaan jaarlijks te organiseren voor het voortgezet onderwijs. Dit jaar is gestart met de leerlingen van het Corlaer College. De komende jaren wil de atletiekvereniging ook meerdere scholen uit de regio hierbij betrekken.

Bij de triatlonafdeling van AVN kan ook de jeugd onder professionele begeleiding deze mooie duursport beoefenen, om uiteindelijk mee te doen aan echte triatlonwedstrijden.

Ben je geïnteresseerd -jong of oud- kom dan gratis 3 keer meetrainen met de club. Elke zaterdagmorgen om 9.30 uur wordt er gezwommen in het nieuwe Jaap van der Krol-bad, met aansluitend loop- en/of fietstraining.

Sfeerproeven kan ook bij de Flitstriatlon op woensdagavond 13 juni bij de Arkersluis, in de Arkemheense polder.

Kijk hier voor de hele fotoreportage van Dick van Breda.