Onverwacht lenteweer bij de Veluwepoortloop!

Vorige week was het nog heel koud en de voorspellingen voor deze zaterdag waren niet zo best, maar de weergoden waren ons welgezind. Met een voorzichtig zonnetje bij een temperatuur tegen de 15 graden was het heerlijk hardlopen. Voor sommige deelnemers met lange broeken en lange mouwen was het haast te warm. Het water na afloop was nauwelijks aan te slepen.

We begonnen de dag met een mooi aantal voorinschrijvingen en door het fijne loopweer kwamen er inclusief de na-inschrijving in totaal zo’n 250 deelnemers met een voldaan gevoel over de streep. De uitslagen stonden niet veel later al op uitslagen.nl.

2 km jeugdloop: meisjes t/m 8 jaar: Inge Lozeman 9.40
jongens t/m 8 jaar: Evert van Dasselaar 9.02
meisjes t/m 12 jaar: Doortje van Maanen 9.04
jongens t/m 12 jaar: Manuel Theebe en Johannes Hegeman 8.20
5 km vrouwen t/m 34 jaar: Jony Heerik 18.17
mannen t/m 34 jaar: Niek Dekker 18.20
vrouwen boven 35 jaar: Astrid van Velden 20.10
mannen boven 35 jaar: Jaap Stijlaart 18.48
10 km vrouwen t/m 34 jaar: Sietske Altena 42.52
mannen t/m 34 jaar: Daan van Doorn 35.14
vrouwen boven 35 jaar: Hester Woudenberg 44.37
mannen boven 35 jaar: Rik Wolswinkel 36.19

Opmerkelijk was dat bij binnenkomst van de 5 kilometer een vrouw als eerste over de streep kwam. Op honderd meter voor de finish liep zij de tot dan toe snelste man nog voorbij, wat een prestatie!

Het startsein voor alle afstanden werd op gepaste wijze (met een klein gedicht) gedaan door stadsdichter (en AVN-lid) Bert Jurling. Hij deelde na afloop ook de bloemen uit aan de prijswinnaars. Zijn enthousiaste laatste woorden 3-2-1-start zorgden even voor verwarring, maar dit werd door de ervaren vrijwilligers bij de start snel in goede banen geleid.

Er deden 8 lopers mee van Team Eigenhuis Groep, die de Veluwepoortloop als training gebruikten voor Holland4ALS. Dit is een bijzonder sportief evenement in mei dat de deelnemers van Groningen naar Soest brengt. Tijdens deze 24-uurs estafettetocht moeten ze afwisselend fietsen, lopen, zwemmen en kanoën. Kijk voor meer informatie op Holland4ALS.nl en laat je wellicht uitdagen om volgend jaar zelf een team samen te stellen!? Als AVN hebben we onze betrokkenheid bij ALS laten zien door onder andere het inschrijfgeld van Team Eigenhuis Groep aan dit goede doel te doneren.

We bedanken onze vaste sponsoren Van Duinkerken Sport en Kamperen en Doornhof Verzekeringen  van harte. En niet in de laatste plaats ook de therapeuten van Fysiotherapiepraktijk Corlaer, die na afloop weer veel deelnemers op de massagetafels hadden. Daarnaast dank aan Bokkers Catering, Simon Kroon Bloemen en Planten, Univé Midden Nederland en de Boni voor hun sponsoring in natura. Tot slot bedanken we het Rode Kruis, de verkeersregelaars, voorfietsers en andere vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar voor een geslaagde Veluwepoortloop. Bedankt allemaal!

Klik hier voor de Veluwepoortloop-foto’s van Caspar Stuart
Klik hier voor de Veluwepoortloop-foto’s van Marie-Jeanne Sol