Succesvolle Veluwepoortloop 2017

Nijkerkse drieling siert het podium van de Veluwepoortloop 2017.

De Nijkerse zussen Joëlle, Britt en Melina Hoff hebben  afgelopen zaterdag in de categorie Vrouwen senioren respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs gewonnen op de 5 km. De omstandigheden waren dit jaar bij de Veluwepoortloop echt optimaal. Een lekker voorjaarszonnetje, weinig wind en zoals gebruikelijk een heel goede sfeer. Met onze AVN-voorjaarsloop begint voor veel lopers het seizoen. Een groeiend aantal  lopers loopt  mee als voorbereiding op de Halve van Nijkerk die dit jaar op zaterdag 22 april plaatsvindt.  In het deelnemersveld  veel regionale lopers uit Baarn, Bunschoten en Amersfoort maar ook enthousiastelingen uit oa. Groningen, Hattum en Voorburg verschenen zaterdag voor de 2 km, 5 km of 10 km loop.  Bij de 5 km loop was de snelste Nijkerker was Pelle van de Bor met 18:50 en Joëlle Hoff met 21:28 de snelste Nijkerse. Bij de 10 km loop waren de snelste Nijkerkers Henrie van Valkengoed met 38:31 bij de mannen en Saskia Roest met 46:54 bij de vrouwen.

Ook dit jaar verliep de organisatie weer erg positief. Het vaste team dat zorgt voor de op/afbouw ,  inschrijving, tijdsregistratie en  kantine  heeft ook deze keer zich van hun beste kant laten zien. Ook bij deze dank aan de andere vrijwilligers die op het parcours  zich voor de Veluwepoortloop hebben ingezet.  Zonder jullie is dit evenement niet te organiseren!

Foto: Joëlle, Britt en Melina Hoff op het podium van de Veluwepoortloop
Fotograaf: Jos Vreeswijk

Foto’s van Jos vind je hier.