Terugblik Rusthoeveloop 2018

Het gaat de laatste tijd goed met de wedstrijdaspiraties van de AVN-hardlopers!
Een paar snelle mannen deden mee met de baancompetitie en de laatste clubcompetitiewedstrijd was ook een succes qua aantal deelnemers en (persoonlijke) resultaten.
Al een flink aantal weken hing in het clubhuis de inschrijflijst voor deelname aan de Rusthoeve-estafetteloop: een jaarlijks terugkerend evenement waar AVN een eer heeft hoog te houden. Vaak moet de wisselbeker worden meegenomen omdat, met name de damesploegen, deze wedstrijd vaak winnen. Dit jaar was dat niet nodig omdat de afgelopen drie jaar het AVN-damesteam de 1e plaats behaalde en de beker daarom mocht behouden. Er was dus een nieuwe beker te winnen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

Al met al stonden er op 27 juni zes ploegen klaar om het beste uit zichzelf te halen: vier dames- en twee herenteams.
Bij de dames waren twee hele snelle teams samengesteld: team 1 met Marieke, Britt, Joëlle en Melina. Team 2 bestond uit Anouk, Jacomien, Betsie en Martine.
De trainingen van Diana van Zessen aan een stel nieuwe atleten werpen z’n vruchten af, want vanuit de joggersgroep waren er twee teams geformeerd, te weten; Henrieke, Anneke, Rianne en Susan en een team dat bestond uit Merlijn, Joke, Chantal en (invalloopster) Martine.
Het snelle herenteam werd gevormd door Anne Mark, Jos, Klaas en Rob, het tweede team bestond uit Mark en Jaco: zij vonden het een goed idee om elk 2x5km te doen. Hun loopvolgorde werd daarom Mark, Jaco, Mark en Jaco.

Direct vanaf de start ging vooral het damesteam, met onze jonge atleten, er hard vandoor. Bij de eerste doorkomst liepen zij dan ook aan de leiding in hun klasse.
Overigens was Mark bij de eerste passage de snelste AVN-atleet, met een tijd net boven de 20 minuten!
Bij de tweede doorkomst lag het damesteam nog steeds (net) voor, maar bij de derde doorkomst waren onze jonge toppers ingehaald en lagen ze derde. Met nog een 1x5km te lopen werd Joëlle ingezet om te proberen de winst binnen te halen. Helaas hadden ook de andere teams hun snelste loper als laatste ingezet. Joëlle kon iets inlopen, maar dat was niet genoeg voor de winst. Een 3e plaats dit jaar was een feit.
Martine had in haar eerste run al een hele mooie tijd gezet en moest toen nog een keer als invaller bij het andere damesteam van start. Haar plan was om het daar wat rustiger aan te doen, maar dan komt toch het “wedstrijdbeest” in Martine los! Met een geweldige eindsprint kon ze haar tweede run, dus na 9,5km (wedstrijdkilometers) afsluiten.
Ondertussen waren Mark en Jaco ook binnen, waarbij Mark z’n tweede 5km sneller had gelopen dan de eerste en Jaco, ondanks de opkomende kramp, twee mooie runs had gedaan.
Het komt vaak voor dat de langzamere teams minder aandacht krijgen dan de snelle mannen en vrouwen… niet bij de Rusthoeveloop, want Susan moest zich door een soort van erehaag worstelen om de finish te kunnen bereiken! Daarmee waren alle AVN-teams binnen en was iedereen tevreden met het eigen resultaat, maar ook met de ploegtijd.

De eindtijden na 4x5km:

Team Anne Mark, Jos, Klaas en Rob 1.21.30
Team Mark, Jaco, Mark en Jaco 1.28.19
Team Marieke, Britt, Joëlle en Melina 1.32.15
Team Anouk, Jacomien, Betsie en Martine 1.37.32
Team Merlijn, Joke, Martine en Chantal 1.44.20
Team Henrieke, Anneke, Rianne en Susan 1.54.44