NK Masters Indoor

Op 4 en 5 februari 2023 werd in Apeldoorn het NK Masters Indoor gehouden.

Ondanks indoor mij vorig jaar niet zo erg goed bevallen was, besloot ik toch om maar weer mee te doen, omdat ik kansen op prolongatie van mijn vorig jaar behaalde titels op de 1500m en 3000m mogelijk achtte. Bovendien wilde ik mij revancheren voor mijn diskwalificatie vorig jaar op de 800m. Ingeschreven dus voor drie afstanden.

Hoewel het aantal deelnemers, zeker in de hogere leeftijdsklassen zeer beperkt is, doemt er wel een andere concurrent op, namelijk de tijd vanwege de ingestelde medaillelimieten. Deze worden ingesteld per vijfjaarsklasse en in die van M75+ ben ik al weer dik over de helft. Voor de limieten op de 1500m en 3000m was ik niet zo bang. Die op de 800m boezemde mij wel vrees in: 3’ 08”. Achteraf bezien liep ik op die 800m mijn beste wedstrijd en finishte ik in 3’ 01”, dus nog betrekkelijk royaal onder de medaillelimiet. Vorig jaar zou dit nog een dik Nederlands record geweest zijn, ware het niet dat een half jaar geleden de dan net 75 jarige Hans Smeets een wereldrecord liep, waarmee een kans op een record voor mij verkeken is.

Op de 3000m heb ik nog wel gedacht mijn eigen, vorig jaar gelopen Nederlands record scherper te stellen, maar dat lukte toch niet. Met 13’ 11” zat ik daar bijna 10 seconden boven. Op de 1500m stond er niet veel op het spel. Diezelfde Hans Smeets had mijn Nederlands record van vorig jaar ook al verpulverd, dus daar hoefde ik niet aan te denken. De tijd van 6’ 15” viel dan ook wel wat tegen.

Alles bij elkaar toch drie gouden medailles en drie rozen.

Wim Oudejans