Nieuwe Corona-maatregelen per 6 november 2021

Update: 9 november 2021

Zoals we allemaal weten, zijn per 6 november de vernieuwde Corona regels van kracht.

Voor een deel zijn deze aangescherpte regels duidelijk, voor een deel is het ook een kwestie van interpretatie van regels. Dit geldt m.n. voor het begrip ‘sportkantine’ en of het AVN clubhuis zo gezien moet worden.
Het AVN Bestuur wil in ieder geval de risico’s minimaliseren en een veilig Coronabeleid voeren. Daarnaast is een eventuele controle op een Corona toegangsbewijs voor een kleine vereniging als AVN moeilijk en lastig te handhaven.
Daarmee zijn de volgende maatregelen per 6 november voor AVN van kracht:
  • Jeugd tot 18 jaar kan buiten sporten en ook gebruik maken van het AVN clubhuis.
  • Sporters en toeschouwers bij buitensporten krijgen, als zij buiten blijven, geen verplichte controle van het corona toegangsbewijs.
  • Aangezien op het terras van AVN geen consumpties worden gebruikt (het clubhuis is gesloten) kan gebruik gemaakt worden van de zitplaatsen van het terras. Hou daarbij zoveel mogelijk rekening met 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Ouders/bezoekers en leden boven de 18 jaar hebben geen toegang tot het clubhuis; voor sporters (bijvoorbeeld de runners) is er wel de mogelijkheid om kleding en andere spullen af te geven die vervolgens door de trainer (of iemand anders) binnen wordt gelegd.
  • Algemeen: het AVN-clubhuis zal zoveel mogelijk gesloten zijn en in beperkte mate toegankelijk (zie hiervoor); ook voor (kleine) groepen die gebruiken maken van het clubhuis (zoals de MTB-ers op de vrijdagmiddag) zal dit van toepassing zijn.
  • De controle van het corona toegangsbewijs bij de binnenlocaties van Optisport (zwembad en sporthal) zal door AVN (trainer c.q. trekker) zelf worden gedaan.