Eerste Run-Bike-Run in Nijkerk

Onder ideale weersomstandigheden is zaterdagmiddag 15 februari de eerste Run-Bike-Run wedstrijd gehouden in het mooie buitengebied van Nijkerk aan de Donkeresteeg. De wedstrijd werd georganiseerd door de triatlonafdeling van AVN en is onderdeel van de Veluwse Run-Bike-Run competitie. Hieraan nemen ook vier andere plaatsen deel: Harderwijk, Zeewolde, Oldebroek en Nunspeet.

Zo’n 100 deelnemers verschenen aan de start, waarbij ook een aantal duo-teams (1 loper, 1 fietser). Er was een mooi en uitdagend parcours uitgezet waarbij de deelnemers eerst 3,7 km moesten hardlopen, om daarna zo’n 15 km op de mountainbike af te leggen om tenslotte weer 3,7 km richting de finish te lopen.

Een duathlonwedstrijd als deze is voor veel sporters een mooie voorbereiding voor het komende triatlon seizoen. Ook voor atleten die niet zo van zwemmen houden, is dit een prima alternatief. Gezien de enthousiaste reacties van deelnemers en publiek zal AVN zeker bekijken of de wedstrijd volgend jaar weer gehouden kan worden.

Uitslagen:

  • 1ste plaats heren: Juul van de Kruijs
  • 1ste plaats dames: Andrea van Loo
  • 1ste plaats duo’s: team Aartec-Frens met Mathijs van den Top en Marco Frens.

De volledige uitslag vind je hier.

De fotoserie gemaakt door Harry van ’t Veld staat in het fotoalbum.