Koude Polderloop 2017

Koude Polderloop 2017

Ieder stukje over de Koude Polderloop 2017 zal hetzelfde beginnen:

“de Koude Polderloop 2017 heeft zijn naam eer aangedaan”.

Het was voorspeld, dat is waar, dat het koud, nat, glad en winderig zou zijn. Maar als loper hoop je, ergens in je achterhoofd, dat het wel mee zal vallen en dus verschenen er twee AVN-ers aan de start van de 5KM: Charlie van Galen en Eric Kuyer, en iets meer aan die van de 10KM. Van tevoren werden er kledingtips uitgewisseld en ondanks de bui tijdens de 5KM en de buien voor de start van de 10KM gingen we vol goede moed van start.

Al bij het oversteken van de snelweg hadden we zicht op wat ons te wachten stond: een donkergrijze lucht kwam ons vanuit Bunschoten tegemoet en even na het keerpunt van de 5KM liepen we volop in de hagel. Weliswaar een schitterend scherpe regenboog tegemoet (er moest dus ook nog ergens zon zijn?!), maar het potje goud kan je dan gestolen worden, liever goud om je nek! Daarna volgde er regen, maar gelukkig op het rechte stuk langs de dijk heen en terug was het droog. Je bent dan al over de helft en met name weer het viaduct over naar het Junckerpad is dan wel even een kuitenbijtertje. Maar als je dan op dat Junckerpad bent, weet je dat je er bijna bent. En als de benen dan nog goed voelen is het gaan met die banaan! De paar spetters die dan nog vallen, deren niet. En ondanks het weer (of misschien wel dankzij het weer, want daar wil je ook niet langer dan noodzakelijk in blijven lopen) zijn er goede tijden gelopen.

Charlie en Eric werden respectievelijk 4e en 3e in hun leeftijdsklasse met strakke tijden. Saskia Roest bezette ook een mooie 4e plaats bij de 10KM. Leon van Hamerveld houdt blijkbaar ook meer van kou dan warm, want hij liep deze 10KM een stuk sneller dan de Arkervaartloop. Rob Schuurman liep zelfs binnen vier maanden weer een PR en ook Klaas Noordhof noteerde een PR, knap hoor! Britt, Joëlle en Melina van ’t Hoff wagen zich tegenwoordig ook aan de 10KM. Dapper om dan met deze weersomstandigheden te beginnen, maar dat zijn dan ook echte bikkels.

Kortom, AVN was weer goed vertegenwoordigd op deze Koude Polderloop en de resultaten mogen er zijn. En, eerlijk is eerlijk, het echt slechte weer hadden we pas op weg naar huis. Toen begon het pittig te sneeuwen en dan is even Nijkerk doorkruisen op de fiets een grotere uitdaging. Gelukkig wachtte aan het eind een hete douche.