Terugblik op fantastisch winterseizoen AVN-jeugd

 

 

Het voorjaar staat weer voor de deur. De wedstrijdkalender voor het outdoor-seizoen wordt weer samengesteld. Een mooi moment om terug te blikken op een fantastisch winterseizoen 2019-2020 in het veld en op de indoorbanen in het binnen- en buitenland.

 

 

Crosscompetitie:

Traditiegetrouw staan er de laatste jaren een aantal AVN-atleten aan de start van de regionale crosscompetitie. Een enkele finaleplaats was dan af en toe mogelijk. Dit jaar stonden er maar liefst 19 jeugdleden één of meerdere keren aan de start van deze competitie, een aantal waar we de laatste jaren jaloers op konden zijn.

Niet alleen de deelname aan deze crosscompetitie was al groots voor ons. De uitslagen waren echt heel erg goed. Maar liefst 6 finaleplaatsen wist de jeugd voor AV Nijkerk te bemachtigen. Silvan van Hussel (7e D1-junior), Johannes Hegeman (15e D1-junior), Daan Dirksen (6e A1-pupillen), Simon van Valkengoed (33e A1-pupillen), Fedde van der Meer (21e B-pupillen) en Tessa van Panhuis (14e A1-pupillen) stonden zaterdag 8 maart aan de start van de finale in Castricum.

Dit succes begon in november in het zware zand van de “Soester Duinen” met maar liefst 7 plaatsen bij de top 20. Begin januari werd dit in de bossen in Amersfoort (Birkhoven) voortgezet. Daar waren Silvan, Johannes en Daan al zeker van een startbewijs in de finale. De rest deden dat nog eens op de dijk in Zeewolde. We wensen ze daar heel veel succes.

Tijdens de finale was het na heel veel regenachtige dagen weer eens mooi weer. Op een niet al te moeilijk parcours werd er door alle categorieën heel erg hard gelopen. Silvan wist van onze AVN-atleten de beste prestatie te behalen met een 18e plaats in een zeer groot deelnemersveld.

Uitslag finale Castricum:

D1-junioren jongens:            18e Silvan van Hussel, 44e Johannes Hegeman
A1-pupillen jongens:             44e Daan Dirksen
B-pupillen jongens:               50e Fedde van der Meer
A1-pupillen meisjes:             47 Tessa van Panhuis
Iedereen gefeliciteerd met deze mooie prestaties!

Indoor wedstrijden:

Naast het succes bij de crosscompetitie was het indoorseizoen 2019-2020 een zeer groot succes voor AV Nijkerk. Er stonden maar liefst 28 atleten (14 junioren en 14 pupillen) aan de start van een groot aantal wedstrijden in binnen- en buitenland:

  • Dit jaar waren de diverse Nederlandse Kampioenschappen in Apeldoorn het hoogtepunt voor de junioren van AV Nijkerk. 10 van de 14 atleten wisten daar een of meerdere startbewijzen te bemachtigen op vooral de loopnummers. Onze atleten bereikten zelfs 15x een plekje bij de beste 20 van Nederland. Lotte van Dongen (D1-junior), ons allernieuwste sprinttalent, wist maar liefst 2 halve finales te lopen op het NK. Lotte plaatste zich op de 60m sprint met een vierde tijd allertijden bij AV Nijkerk (8,95sec). Iris van Leuveren liep dit indoorseizoen in Gent het nieuwe clubrecord 60m indoor allertijden en zette het aloude record van Corrie van de Veen op 8,70sec.
  • Lars van Willigenburg liet dit winterseizoen zien dat hij als C-junior zich zelfs heel goed staande kan houden bij de B-junioren op de sprint en horden. Alle resultaten van dit winterseizoen stonden voor hem in het teken van het Nederlands Kampioenschap Outdoor. Het ultieme doel is om naast zich te plaatsen op NK voor C-junioren, zich ook te plaatsen op het NK voor B-junioren.
  • Naast de ultieme resultaten van Lotte en Iris op de sprint, wisten de 14 junioren, die dit winterseizoen aan de start hebben gestaan van één of meerdere wedstrijden, op maar liefst 22 onderdelen een nieuw clubrecord te verbeteren.
  • Voor de pupillen stonden er 3 wedstrijden in Utrecht en 1 in Apeldoorn op het programma. In Utrecht waren er 10 plaatsen bij de beste 10 en maar liefst 5x een plekje bij de eerste 3. Aniek van der Braak stond tweemaal op plek 2 met een paar nieuwe persoonlijke records.
  • Jaarlijks wordt er in maart een groot landelijk toernooi georganiseerd in het Omnisport in Apeldoorn. Een wedstrijd waar dit jaar 6 pupillen aan de start staan. Ook iets wat de laatste jaren niet is voorgekomen. Dat we ook groeien aan de kant van de pupillen, bleek hier ook weer uit de uitslagen. Elin Batist werd 12e in een zwaar veld B-pupillen meisjes en verbeterde 3 persoonlijke records.

Als vereniging zijn we heel trots op deze resultaten. Het blijkt dus dat wij naast het recreatieve imago ook gewoon heel erg goed kunnen meespelen in grote wedstrijden. Er is bij ons zeker geen verplichting, maar we proberen wel onze leden te motiveren om deel te nemen aan wedstrijden, omdat het gewoon heel erg leuk is. De resultaten bij zowel de pupillen als de junioren laten zien dat we hierin dus een goede balans weten te vinden.