Geen AVN-clubbijeenkomsten t/m 28 april

De Nederlandse regering heeft nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Voor heel Nederland geldt de oproep sociale contacten te minimaliseren. NOC*NSF adviseert de Nederlandse sport om alle clubbijeenkomsten ook af te gelasten.

Het AVN-bestuur volgt dit advies op. Daarom zijn alle AVN-trainingen en overige activiteiten afgelast, in ieder geval tot en met 28 april.

Ter voorkoming van misverstanden: het terrein, clubgebouw en zwemwater van AVN zijn gesloten. Er worden geen trainingen/clinics gegeven vanuit AVN.

We vragen onze leden deze maatregelen te respecteren. Denk aan je gezondheid en aan die van je omgeving!

Aanvulling:

En hoe zit het met ‘samen hardlopen’ door individuele leden zonder tussenkomst van de club? De Atletiekunie adviseert om  dit niet te doen. Het RIVM-advies is er immers op gericht sociale contacten te beperken en dat betekent dus ook niet ‘samen sporten’. Loop verantwoord en volgens de richtlijnen, dus vooral: HOUD AFSTAND!

Verder delen we nog graag de goede raad van een sportarts / de vereniging voor sportgeneeskunde: Het algemene advies is om goed voor je lijf te zorgen, gezond te eten, regelmatig bewegen en vooral NIET intensief trainen. Lees hier meer.