Clubkampioenschappen 2020 op de 5 km

De wereld staat op z’n kop en alles is anders geworden in het nieuwe normaal. Hardloopwedstrijden zijn massaal geschrapt, trainingen aangepast of vervallen. Het is dan toch heel mooi dat we bij de AVNijkerk onze clubkampioenschappen konden laten doorgaan. Het weer werkte volop mee, op 27 augustus het was bijna windstil, licht bewolkt en een graad of 20. Alles was aanwezig om weer eens prima tijden te gaan lopen en dat gebeurde ook.

Bij de mannen ontstond een ware strijd om de eerste plaats tussen Hans Rakhorst en Mark Doornhof en ook bij de dames waren her en der onderlinge duels, die leuk waren om naar te kijken. Ook wisten AVN-hardlopers zo hier en daar een persoonlijk record te lopen.
Gelukkig waren er ook een aantal zaken hetzelfde gebleven. Wim Oudejans viel niet in de prijzen, maar wist wel net onder de 23 minuten te lopen. De organisatie wist tijdens de prijsuitreiking een lichte paniekaanval onder controle te houden en snel de juiste volgorde te corrigeren. De dames Hoff (twee van de drie) streden weer om de hoofdprijzen.
Na afloop bleef iedereen, inclusief toeschouwers lekker even napraten op onderlinge afstand van minstens 1,5 meter.

Kortom een geslaagde wedstrijd met mooie tijden en prachtige persoonlijke prestaties, zoals te zien in de uitslagen. Hopelijk volgen er in 2020 nog wat meer wedstrijden, want de AVN-ers zijn er klaar voor.