Clubrecords AVN

Tekst: Wim Oudejans

Sinds een aantal jaren is voor de Heren een onderscheid gemaakt tussen records op de weg en op de baan.

Geïnspireerd door de ranglijsten die Remco Rijerkerk gemaakt heeft van baanwedstrijden gedurende het gehele bestaan van AVN zijn de Baanrecords Heren bijgewerkt met tijden die uit een min of meer ver verleden door toenmalige AVN leden zijn gelopen. Remco maakt verder nog het onderscheid tussen Indoor – en outdoor baan wedstrijden. Dat onderscheid maak ik niet omdat er heel weinig indoorwedstrijden gelopen zijn en waarschijnlijk ook niet worden gelopen.

Nieuw is dat met ingang van heden ook voor Dames het onderscheid gemaakt wordt tussen wegrecords en records gelopen op de baan. Voorzover dames in het verleden al op de baan gelopen hadden, was dit voornamelijk bij de senioren, dus van 20 t/m 34 jaar. Die tijden zijn bijna allemaal overtroffen door Marieke van de Geest.

Voor onze dames boven de 35 ligt er nu een hele uitdaging om eens mee te doen aan baanwedstrijden zoals de Amersfoortse baancompetitie. Bijna elke prestatie wordt “beloond” met een clubrecord. Even melden bij je trainer of ondergetekende.