Nordic Walking: gezond, gezellig en goed begeleid bewegen in de buitenlucht 

“Hoe fijn is het om er in het voorjaar wandelend op uit te trekken?” 

Nordic walking beginnerscursus

 “Waarom lopen die mensen met stokken?” hoor je regelmatig om je heen. En ik dacht dat in het begin zelf ook. Daar is natuurlijk een goede reden voor! Tijdens Nordic Walking gebruik je veel meer spieren dan bij het bekende wandelen zonder stokken. Dat betekent dat je gemiddeld sneller kunt lopen, je meer energie verbruikt en de belasting op het lichaam beter verdeelt. Kortom, je traint zowel veel spieren en werkt aan je conditie. En dan levert bovendien een betere houding op. 

Dat alles is uiterlijk afhankelijk van een goede uitvoering en het is voor menigeen een uitdaging om met stokken te wandelen. “Hoe maak ik nu goed en verantwoord gebruik van die stokken?“, vraagt men zich dan af. Het goede nieuws is dat daar een cursus voor is. Dat is de beginnerscursus Nordic Walking. Die wordt 2 x per jaar gegeven bij de atletiek vereniging Nijkerk. De ervaringen van deelnemers in het verleden spreken voor zich zoals: “Nadat ik de cursus heb gevolgd, voel ik mij veel zekerder bij het wandelen” en “Nordic Walking draagt veel bij aan de stabiliteit van mijn lichaam” en “Deze sport is mij op het lijf geschreven, er zijn veel meer spieren in beweging dan bij gewoon wandelen” of “Het meedoen aan de groep geeft veel ontspanning en een bepaalde binding”. 

De beginnerscursus bestaat uit 2 lessen van 1.5 uur die worden gegeven op zaterdag 6 en 13 april a.s. aanvang 10.00 uur. 

Kosten bedragen €30 inclusief gebruik van poles ( stokken). Na de cursus kunt u gratis 3x meetrainen met de groep op donderdagavond. Indien u besluit lid te worden van AVN, is de cursus gratis. 

Voor meer informatie wordt u verwezen naar de website van Atletiek Vereniging Nijkerk: https://www.avnijkerk.nl/nordic-walking/